top of page

Proces v naravi: Povezava s PETIMI ELEMENTI za ravnovesje in stabilnost

Pred tabo je mistično popotovanje v globine tvoje notranjosti. Tokrat bomo proces povezovanja, integracije in stabilizacije izpeljali v naravi, preko energij petih elementov. Preberi si več o delavnici in se prijavi.

Prijave na ta dogodek so zaključene.
Drugi dogodki
Proces v naravi: Povezava s PETIMI ELEMENTI za ravnovesje in stabilnost
Proces v naravi: Povezava s PETIMI ELEMENTI za ravnovesje in stabilnost

Time & Location

31 Aug 2023, 05:00 – 7:30

Domžale, Domžale, Slovenija

Guests

About the event

Kdaj: četrtek, 31. avgust 2023 ob 5.00 uri zjutraj (Delavnica v naravi traja do 7.30 ure, za vse, ki morate zaradi nadaljnih obveznosti zaključiti prej; ostali se bomo podružili in spregovorili o izkušnji še pol ure po tem.)

Kje: Domžale (točno lokacijo prejmeš ob prijavi)

Energetski prispevek: 80 € na osebo

Delavnico vodita: Bojan Bone in Polona Anastassia Čepon

PET ELEMENTOV IN STIK Z NJIMI NA DELAVNICI V NARAVI

Koncept petih elementov izvira iz starodavnih filozofij in tradicij, indijske, kitajske, grške in drugih. Opisuje osnovne elemente narave, ki tvorijo vse, kar nas obdaja, vključno z nami samimi. Vsak element v sebi vibrira specifično kakovost, energijo in lastnost.

 1. Zemlja (Prithvi): Element zemlje predstavlja osredotočenost, stabilnost, trdnost, osnovne materiale in fizično telo. Simbolizira tudi obilje, plodnost in povezanost z materialnim svetom. Z elemetom zemlje se lahko še posebej povežemo, ko opazujemo naravo, občutimo trdno zemljo pod nogami in spremljamo cikle rasti rastlin. Da smo povezani z elementom Zemlje vemo, ko se počutimo varne in povezane z življenjem ter smo v miru z vsem, kar se zgodi. V meditaciji bomo prejemali moč in stabilnost zemlje ter naši predragi mami Zemlji pošiljali zdravljenje.
 2. Voda (Jala): Voda simbolizira čustva, fluidnost in pretočnost. Predstavlja čiščenje, preoblikovanje in prehodnost. Tako kot voda se tudi naše čustveno stanje lahko spreminja in niha vse od od mirnega jezera do divje reke. Naš proces v naravi se bo odvijal ob reki Kamniški Bistrici, tako nas bo element vode spremljaj ves del našega popotovanja.
 3. Ogenj (Agni): Ogenj predstavlja energijo, transformacijo in prečiščevanje. Je simbol strasti, volje, vztrajnosti ter prebujanja notranje moči. Povezan je tudi s soncem, brez katerega enako kot brez ognja, ne moremo živeti brez. Preveč vpliva ognja je lahko škodljivo. Element ognja nas tako uči o ravnovesju, uči nas, kako spoštovati in živeti ob boku narave. Predstavlja življenjsko energijo, a tudi smrtne rituale, zato je ultimativen element preobrazbe in ponovnega rojstva. Preko elementa ognja bomo v našem procesu spuščali energije in vezi preteklosti, ki nam ne služijo več.
 4. Zrak (Vayu ali Akasha): Zrak je povezan z dihanjem in predstavlja intelekt, komunikacijo in svobodo. Prinaša zavedanje in jasnost misli. Dih nas spremlja od trenutka našega rojstva do trenutka naše smrti. Kadar nam je težko, kadar se znajdemo v stiski, je dih lahko naš osvoboditelj. Na delavnici se bomo srečali z nekaj dihalnimi vajami, ki nam pomagajo vrniti se v varno polje bivanja v tu in zdaj. 
 5. Eter (Akasha ali Prostor): Eter je najbolj subtilen element in predstavlja povezovalno vez med vsemi elementi. Simbolizira prostor, v katerem se dogajajo vsi procesi in obstaja vsa stvarnost. Element etra nas bo spremljal na našem duhovnem procesu v naravi ves čas. 

ZAKAJ JE TA DELAVNICA PRAV ZATE?

Elementi so gradniki narave in ključni gradniki naše zavesti in duše. Vsak element predstavlja določeno raven zavedanja in stanje uma ter ponuja možnost duhovne rasti in razumevanja univerzuma.

Elementi so povezani z različnimi energijskimi centri v našem telesu, z našimi čakrami. Skozi meditacijo in delo s petimi elementi dosegamo notranje ravnovesje, duhovno osvoboditev in povezanost z višjim jazom. Povezovanje z petimi elementi v naravi močno vpliva k duhovnemu razvoju na več načinov:

 1. Zavedanje o enosti: meditacija in povezovanje s petimi elementi nas opominjata, da smo vsi del iste ustvarjalne sile. Ta spoznanja krepijo občutek enosti z življenjem, kar privede do globljega razumevanja o naši vlogi in namenu v univerzumu.
 2. Notranje ravnovesje: razumevanje petih elementov nam pomaga spoznati, da so tudi v nas samih prisotni različni vidiki, kot so stabilnost, čustva, volja, intelekt in subtilnost. Z uravnoteženjem teh notranjih elementov dosežemo notranjo harmonijo, ki se odraža v našem življenju.
 3. Očiščenje in preobrazba: povezovanje s 5 elementi deluje kot očiščevalni proces. Skozi meditacijo z elementi osvobajamo stara bremena, negativnosti in preživete vzorce ter se odpremo novim možnostim in preobrazbi.
 4. Povezava s prisotnostjo: narava nas nenehno uči o tukaj in zdaj. Ko se povežemo s petimi elementi, se osredotočamo na trenutek, v katerem smo, kar nam omogoča, da se znebimo skrbi glede preteklosti ali prihodnosti ter se posvetimo polnemu doživljanju sedanjosti.
 5. Razumevanje cikličnosti: narava deluje v ciklih - rojstvo, rast, zorenje, propad in ponovno rojstvo. Ko se povežemo s 5 elementi, postanemo bolj zavedni cikličnosti življenja, sprejemamo spremembe kot naraven del bivanja in se učimo umetnosti spuščanja in sprejemanja novih začetkov.
 6. Povezovanje z Višjim jazom: Skozi delo s petimi elementi lahko razvijamo bolj subtilno zavedanje in odpiramo vrata k višjim stanjem zavesti. To nas lahko pripelje bliže k razumevanju našega višjega jaza, duše ali bistva, kar je ključnega pomena za naš duhovni razvoj.

Za dosego popolne osvoboditev vseh vzorcev in prepričanj  je redna praksa meditacije v naravi zelo pomembna. S tem se poglobimo v pomen petih elementov, prepoznamo njihovo navzočnost v nas ter naše povezave z njimi. Preko delavnice v naravi bomo odkrivali neizmerne globine svoje duhovnosti in resničnost povezanosti vsega, kar obstaja. S pridobljenimi znanji boste s prakso lahko nadaljevali sami.

ZARADI NARAVE DELAVNICE JE ŠTEVILO MEST OMEJENO!

Share this event

bottom of page